Pat-kam-zdrave.com използва бисквитки, за да осигури правилното функциониране на уеб сайта. Ако продължите да използвате услугите ни, ще приемем, че сте съгласни с използването на такива бисквитки. Научи повече

Снакс с Киноа

Posted by patkamzdrave 23.04.2018 0 Comment(s)

Снакс с киноа – празник за тялото и сетивата

 

 

 

На вниманието на всички фенове на снакса! Време е решително да пренастроите приоритетите си и да забравите за всички съмнителни като съдържание и полза за вашето здраве снаксове с шоколад, сирена, консерванти и т.н. Снаксът с киноа ще взриви сетивата ви с невероятен вкус, ще задоволи апетита ви и няма да натовари тялото ви с нищо, от което то да не се нуждае.

 

 

Фирма „Вивена“ чертае „Пътят към здравето“ на българския потребител вече близо 20 години. Здравословното хранене не е просто мода за тях, а философия и начин на живот. Комбинирайки дългогодишен опит, научни знания, невероятен екип от експерти и специалисти на всяко ниво от производството на здравословни храни, в момента те се радват на доверие и отлични резултати на този силно конкурентен пазар. Всеки нов продукт, който „Вивена“ предлага на своите потребители, е резултат на задълбочени проучвания и безкомпромисен контрол на характеристиките му. Само по такъв начин се гарантира високото му качество, прекрасният вкус и здравословният му ефект. Няма място за съмнение, царевичните снаксове с киноа, и с киноа, кокосово масло и паприка - са поредните два уникални, здравословни и супер вкусни продукта в тяхната богата колекция! Опитайте ги!

 

 

Защо с киноа?

2013 година беше обявена от ООН (Организацията на Обединените Нации) за „Международна година на киноата“. Едно безусловно признание за здравословните и хранителни качества на тази зърноподобна култура с ядивни семена. Неслучайно търсенето й през последните години е изключително. С високото си съдържание на протеин (14% от масата й), тя се явява отлична алтернатива на пшеницата и ориза. Още преди 5 хил. години инките в Южна Америка са отглеждали киноа като основна хранителна култура, почитали я като свещена и я смятали за „майката на всички зърна“.

Освен високото съдържание на протеин, в киноата се съдържат още много полезните за организма фосфор, магнезий и желязо, плюс диетични фибри. Тя не съдържа глутен и е една от най-ниско алергените сред зърнените култури. Киноата е с високо съдържание на противовъзпалителни фитонутриенти, което я прави много полезна при профилактиката на редица заболявания. В малки количества киноата съдържа и безценните за сърцето „Омега-3“ мастни киселини и има по-високо съдържание на мононенаситени мазнини, в сравнение с обикновените зърнени култури. Освен това, като пълен протеин, киноата съдържа всичките девет основни аминокиселини - включително неуловимите лизинови и изолевцинови киселини, които в повечето други зърнени култури липсват.

Поради всички по-горе изброени характеристики, лесната усвояемост от организма и отсъствието на глутен, освен като главна съставна част в диетата на инките още от преди 5 хил. години, в настоящето киноата е призната и за една от най-добрите космически хранителни съставки, отговорни за пълноценното изхранване на астронавтите от НАСА на Международната Космическа Станция.

 

А сега, благодарение на фирма „Вивена“, ще имате възможност да се насладите на този свещен за древните инки, космически продукт! Опитайте снакса с киноа (с киноа, кокосово масло и паприка), защото това е храна, която не бива да се пропуска!

 

И двата представени тук снакса (царевичен с киноа; царевичен с киноа, кокосово масло и паприка) НЕ съдържат ГМО, консерванти, оцветители и хидрогенирани мазнини. Произведено в България!

 

Снакс царевичен с киноа 50грhttps://www.pat-kam-zdrave.com/index.php?route=product/product&product_id=1137&search=%D1%81%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D1%81&description=true

 

Снакс царевичен с киноа и паприка 50гр - https://www.pat-kam-zdrave.com/index.php?route=product/product&product_id=1138&search=%D1%81%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D1%81&description=true

Leave a Comment