Pat-kam-zdrave.com използва бисквитки, за да осигури правилното функциониране на уеб сайта. Ако продължите да използвате услугите ни, ще приемем, че сте съгласни с използването на такива бисквитки. Научи повече

ВИРИДИАН Босвелия (Екстракт от смола) – 30 капсули

ВИРИДИАН Босвелия (Екстракт от смола) – 30 капсули

Основно описание:

*Веган
 
Екстракта от Босвелия се извлича от смолата на индийското растение Босвелия. Подпомага подвижността и здравето на ставите. Благоприятно повлиява болките и подуването в ставите и спомага за увеличаване гъвкавостта им. Продукта благоприятно повлиява артрит и мускулни болки.

 

Приложение

Остео/ревматоиден артрит, улцерозен колит, бурсит, повишени кръвни липиди, атеросклероза, възпаление, облекчаване на болката, бронхит, спортни травмиСъстав:

Една капсула осигурява:

Босвелия екстракт от смола на прах (65% boswellic acids) – 270мг

На базата на люцерна, спирулина и боровинка

Растителна целулозна капсула – 120мг

 

 

Начин на употреба: Като хранителна добавка приемайте една капсула дневно по време на хранене или по лекарско предписание. Не препоръчваме хранителната добавка при бременност и кърмене.

 

*      100% активни съставки

*      Без глутен

*      Без лактоза

*      Без добавена захар, сол, мая

*      Без консерванти и изкуствени оцветители

*      Не е тестван върху животни


Част от продажбата на всеки продукт на Viridian допринася средства за екологични и детски благотворителни организации.


Произход: Англия
30 бр. растителни капсули

скрий детайли

Детайлно описание:

Смола от Босвелия

(Boswellia Serrata)

Босвелията е дърво, което расте в Индия, Северна Африка и Близкия Изток. Ивици от кората се обелват, като се получава смолиста олео-смола, която съдържа масла, терпеноиди и клей. Смолата от дървото босвелия се използва широко в традиционната и аюрведическата медицина за лечение на множество състояния. Сред тези състояния са: хронични язви, болка, възпаление, заболявания на костите, ревматични и нервни заболявания, нарушения на пикочния канал, кожни заболявания, аменорея, дисменорея, болки в гърдите, трихофития, жълтеница, диария, дизентерия, диспепсия и хемороиди.

 

ПРОТИВОАРТРИТНО ДЕЙСТВИЕ – Проучвания показват, че в сравнение с плацебо, лечението със смола от босвелия значително намалява болката, продължителността на сутрешното схващане и „индикатора за ставите и инвалидността“ при пациенти с ревматоиден артрит. Други проучвания показват, че лечението с екстракт от смола от босвелия намалява подуването на ставите, болката, схващането и необходимостта от използване на нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) при 260 пациенти с ревматоиден артрит. Подобни благоприятни резултати са установени и при случаи на остеоартрит.

 

ПРОТИВОВЪЗПАЛИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ – противовъзпалителната активност на босвелиевите киселини е изследвана доста подробно. В научната литература са предложени три възможни механизми за тази противовъзпалителна активност: 1) селективно задържане на ензима 5-липоксигеназа, като по този начин се намалява производството на левкотриени; 2) задържане на С3 конвертаза, серинова протеаза, която освобождава анафилактични пептиди; 3) задържане на левкоцитна миграция до мястото на възпалението. Босвелиевите киселини също така демонстрират способността си да потискат пролиферацията на нова тъкан и да предотвратят разграждането на съединителната тъкан, което се случва при възпалителния процес. Освен това, тази противовъзпалителна дейност изглежда не е свързана с генерализираната имунна супресия, което често се наблюдава при продължителна употреба на стероидни лекарства. Босвелиевите киселини функционират като мощни противовъзпалителни средства при ревматични състояния, като са особено ефективни при свиване на възпалени тъкани. Босвелиевите киселини подобряват кръвоснабдяването на ставите и възстановяват целостта на кръвоносните съдове, поразена от спазмите. Те също така могат да предизвикат допълнително кръвообращение, за да осигурят адекватно кръвоснабдяване на ставите.

 

ПРОТИВОЯЗВЕНО ДЕЙСТВИЕ – Улцерозният колит е хронично възпалително заболяване на дебелото черво, при което левкотриените изглежда играят роля в поддържането на възпалението. Гупта и колеги провеждат проучване, при което пациенти, страдащи от улцерозен колит, са лекувани със смола B. serrata, доза 350 мг три пъти дневно до шест седмици. За контролна група са използвани пациенти, лекувани със сулфасалазин (1г три пъти дневно). Наблюдава се подобрение във всички измерени параметри при лечение със смола B. serrata и сулфасалазин. 83% от пациентите, лекувани с босвелия, са на ремисия, в сравнение с 75% - при сулфасалазина. Резултатите от това проучване показват, че смолата от босвелия може да е също толкова успешна при лечението на улцерозен колит, както и стандартната терапия. 

 

НАМАЛЯВАНЕ НА ХОЛЕСТЕРОЛА – Алкохолният екстракт от смола от босвелия в дози от 25-50 мг/кг телесно тегло води до 30-50% понижаване на нивата на холестерол и 20-60% намаляване на нивата на триглицеридите. При второ проучване, същият алкохолен екстракт в доза от 100 мг/кг телесно тегло, в продължение на шест дни, показва статистически значително намаляване на холестерола.

 

Известни противопоказания:

Не се препоръчва по време на бременност и кърмене.

Няма данни за токсичност.

 

Взаимодействия:

В редки случаи като странични ефекти са възможни диария, кожен обрив и гадене.

Състояния на възпалени стави трябва да се наблюдават от лекар.

Няма данни за взаимодействие с други лекарства.

 

Полезни връзки:

Артрит – Глюкозамин, Органично Ленено масло, Антиоксидант комплекс, Бял трън екстракт.

Повишени нива на холестерол – Хром комплекс, Органично Ленено масло, Антиоксидант комплекс, Бял трън екстракт,

Колит/Болест на Крон – Дневен синбиотик, женско биле, Бял трън екстракт, High Five Мултивитамини и минерали, Антиоксидант комплекс, Цинк комплекс, Храносмилателни ензими, Органично Конопено масло.

Напишете коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

  • Производител : Виридиан
  • Код на продукта : 7686
  • Наличност : В наличност
  • 28,90лв.