Pat-kam-zdrave.com използва бисквитки, за да осигури правилното функциониране на уеб сайта. Ако продължите да използвате услугите ни, ще приемем, че сте съгласни с използването на такива бисквитки. Научи повече

ВИРИДИАН Дневен синбиотик плюс червена боровинка – 30 капсули

ВИРИДИАН Дневен синбиотик плюс червена боровинка – 30 капсули

Основно описание:

*Веган
 
Дневен синбиотик плюс червена боровинка е специална формула за женско здраве съдържаща екстракт от червена боровинка еквивалентен на 300 мл. сок от  червена боровинка, пробиотици (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum) и 50мг. пребиотик – спомагащ за размножаването на „добрите” бактерии. Благоприятно повлиява здравето на пикочния тракт и спомага за поддържане на здравословния баланс на чревната флора. Възстановява чревната микрофлора нарушена при чревни инфекции и лечение с антибиотици. Подпомага укрепването на имунната система.

 

Приложение

Предотвратяване на повтарящи се инфекции на пикочните пътища и интерстициален цистит. Продуктът е подходящ за употреба при антибиотични терапии, гъбични инфекции, причинени от кандида, урогенитални инфекции.

 

Състав:

Една капсула осигурява:

CystiCran™ Екстракт от червена боровинка – 120мг. (осигуряващ 36мг. проантоцианидини)

Витамин С (като магнезиев аскорбат) - 100 мг

Общ брой на жизнеспособни бактерии в капсула - 3 милиарда:

Лактобацилус ацидофилус DDS-I

Бифидибактериум бреве ATCC 15700

Бифидибактериум инфантис ATCC 15697

Бифидибактериум лонгум ATCC 15707

Пребиотик FS2-60* - 50 мг

*(пълен спектър от олигозахариди и растително добит инулин)

Растителна целулозна капсула – 100мг

 

Начин на употреба: Като хранителна добавка приемайте една капсула дневно по време на хранене или по лекарско предписание.

 

*      100% активни съставки

*      Без глутен

*      Без лактоза

*      Без добавена захар, сол, мая

*      Без консерванти и изкуствени оцветители

*      Не е тестван върху животни


Част от продажбата на всеки продукт на Viridian допринася средства за екологични и детски благотворителни организации.


Произход: Англия
30 вегетариански капсули

скрий детайли

Детайлно описание:

Инфекциите на пикочните пътища (ИПП), известни още като цистит, се причиняват от бактерии, обикновено Е. Коли, които инфектират пикочната система и могат да засегнат и пикочния мехур, уретера и/или бъбреците. ИПП се срещат много по-често при жените, отколкото при мъжете. Изчислено е, че една от всеки пет жени в даден момент от живота си преминава през ИПП, като честотата за повторна поява на инфекцията е висока - до 20%. При жени над 55 годишна възраст повторната поява е 53%, при по-младите жени - 36% съобщават отново за повторение на инфекцията в рамките на една година. Инфекциите на пикочните пътища обикновено се лекуват от общопраткитуващи лекари с антибиотици, но това не предотвратява появата отново на инфекцията у тези, които са предразположени към рецидив.

 

Понякога повторната поява на ИПП се свързва с бактерии от червата, която инфектира уретрата, което обяснява защо жените анатомично са по-предразположени към инфекцията. Уретерите на жените са също така по-къси от тези на мъжете, което улеснява достигането на бактериите до пикочния мехур. Симптомите на ИПП включват интензивно желание за уриниране с усещане за парене при уриниране. Урината може да е мътна и да има неприятна миризма.

 

ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА – Този плод се използва при ИПП от доста години, като се смята, че е полезен благодарение на редица различни механизми. Някои изследвания показват, че червената боровинка може да намали способността на бактериите да се придържат към клетките на уринарния тракт. Други доказателства подчертават, че червената боровинка може да намали pH на урината чрез повишена екскреция на хипуринова киселина, която подпомага бактериалната инфекция, тъй като създава неблагоприятна среда.

 

Червената боровинка е ефективна за предотвратяване на повторна поява на ИПП. Систематичен преглед, обхващащ 4 рандомизирани контролирани проучвания, стига до заключението, че има сериозни доказателства, че допълнителният прием на червена боровинка може да намали ИПП, особено при жени, податливи на повтарящи се ИПП. Фигура 1 показва резултатите от едно от рандомизираните контролирани проучвания от систематичния преглед, който показва резултата от допълнителния прием на червена боровинка върху повторната поява на ИПП в продължение на 12 месеца в сравнение с контролната група.

 

Фигура 1: Червената боровинка предотвратява ИПП.

 

 
Червената боровинка е ефективна и в по-напреднала възраст. Проучване, насочено към възрастни пациенти, установява, че допълнителният прием на екстракт от червени боровинки два пъти дневно в продължение на 12 месеца значително намалява клинично определените ИПП. Рандомизирано, контролирано проучване показва, че сокът от червени боровинки значително намалява честотата на ИПП при възрастните жени. Друго проучване, разглеждащо както сока от червени боровинки, така и екстракта от червени боровинки при жените, заключава, че и двете водят до намаляване на броя на участниците, преживели ИПП в рамките на една година в сравнение с плацебо.

Съдържанието на проантоцианидин (РАС) е важно за благоприятното действие на червената боровинка при ИПП. В едно клинично проучване, което прави оценка на ефекта от дозирането на прах от червена боровинка, е установено, че за да се постигне ефект на незадържане на бактериите в урината, е необходима доза от 36 мг РАС на ден. Освен това, систематичен преглед на доказателствата показва, че продуктите от червена боровинка трябва да осигуряват най-малко 36 мг дневно, за да се гарантира достатъчно количество от тази активна съставка и да има положителен ефект.

 

ПРОБИОТИЦИ – Пробиотиците се определят като непатогенни микроорганизми, които при поглъщане оказват положително влияние върху здравето или физиологията на гостоприемника. С други думи, това са добри бактерии с положително действие за здравето. Пробиотиците обикновено се състоят от дрожди или бактерии (особено Bifidobacterium и Lactobacillus) и са широко разпространени като хранителни добавки.

 

Една от най-добрите и най-дълго изследваните пробиотични бактерии е уникалният щам Lactobacillus acidophilus DDS-I. В началото на 60-те години, когато много малко хора проявяват интерес към пробиотиците, професор Кем Шахани започва да изследва пробиотичните бактерии, и в крайна сметка изолира групата и след това започва подробно проучване на свойствата на щама Lactobacillus acidophilusкойто той нарича DDS-I щам. Този щам оцелява в стомашната киселинност, резистентен е на жлъчни соли и може да се развие добре в чревната среда. Предполага се, че генът Lactobacillus е доминиращ в урогеничната флора при жените, поради което се смята, че възстановяването на средата с Lactobacillus може да предпазва от ИПП.

 

Редица ранни клинични проучвания при хора са в състояние да докажат способността на щама Lactobacillus acidophilus DDS-I да подобри бактериалното здраве в червата при допълнителен ежедневен прием. В едно такова проучване, при което ежедневният прием на само 2 милиона жизнеспособни Lactobacillus acidophilus DDS-I, намалява фекалните колоидни бактерии (напр. E. coli, Enterobacter, Klebsiella) и увеличава броя на Lactobacillus. Фекалната активност, свързана с бета глюкуронидаза и бета глюкозидаза, намалява при консумация на мляко, подобрено с ацидофилус.

 

Съществуват документи, които показват потенциалната връзка между използването на пробиотици и профилактиката на ИПП. Прегледът на литературата от последните години показва, че има достатъчно доказателства, че допълнителният прием на пробиотици може да има благоприятен ефект при повторна поява на ИПП при жените. Метаанализ на текущата литература също прави заключение, че допълнителният прием на Lactobacillus е както безопасен, така и ефективен при лечение на жени с ИПП.

 

ПРЕБИОТИК FS2-60TM – Пребиотик FS2-60TM е пълноспектърен пребиотик, който съдържа олигозахариди и инулин от растителен произход, работещ синергично с пробиотици.

 

Пребиотиците са естествени фибри, които подобряват баланса на добрите бактерии в червата и действието на пробиотиците, като осигуряват субстрат за тяхното развитие. Един пълноспектърен пребиотик осигурява както пребиотици с къса верига (напр. олигозахаридите), така и пребиотици с дълга верига (напр. инулин). Пребиотиците с къса и дълга верига функционират на различни места в дебелото черво, за да може пълноспектърната комбинация да подхрани бактериите в дебелото черво. Пълноспектърните пребиотици осигуряват пълния диапазон от дължини на молекулните връзки от 2 до 60 връзки на молекула и са сред най-добре проучените видове пребиотици.

Пробиотична добавка, която съдържа добре проучени щамове на бактерии и също така включва пребиотици, се нарича синбиотик. Синбиотиците могат да бъдат по-добри от пробиотиците и пребиотиците поотделно, тъй като те могат да подобрят оцеляването и създаването на пробиотични добавки в стомашно-чревния тракт. Освен това, синбиотикът може избирателно да стимулира растежа на няколко вида естествени добри бактерии, като по този начин подобрява гастроинтестиналното и цялостното здраве.

 

Безопасност: Няма данни за проблеми, свързани с безопасността. Безопасно е да се приема по време на бременност и кърмене.

 

Известни противопоказания:

Препоръчва се професионално наблюдение за хора, които приемат имуносупресори или които са с отслабнала имунна система (напр. бебета, възрастни хора или критични заболявания).

 

Взаимодействия:

Пациенти, приемащи Варфарин, трябва да използват добавки от червени боровинки с повишено внимание и да се консултират с техния медицински специалист, тъй като има потенциално взаимодействие. Известно е, че има взаимодействие между червената боровинка и инхибиторите на протонната помпа, затова се препоръчва да се преустанови използването на добавката при приемане на такива лекарства.

 

Полезни връзки:

Незаменим комплекс за жени, Формула за жени над 40г

Напишете коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

  • Производител : Виридиан
  • Код на продукта : 7689
  • Наличност : В наличност
  • 53,00лв.