Pat-kam-zdrave.com използва бисквитки, за да осигури правилното функциониране на уеб сайта. Ако продължите да използвате услугите ни, ще приемем, че сте съгласни с използването на такива бисквитки. Научи повече

ВИРИДИАН Семена от конски кестен – 60 капсули

ВИРИДИАН Семена от конски кестен – 60 капсули

Основно описание:

*Веган
 
Формула с екстракт от семена на конски кестен подкрепяща  стените на кръвоносните съдове и тонуса на съединителната тъкан. Оказва  благоприятно влияние върху венозната стена, тонизиращо действие  при разширени вени и хемороиди.

Приложение

 Профилактика за намаляване на риска от рецидив на дълбока венозна тромбоза след оперативно лечение. Полезен при т. нар „синдром на икономичната класа” (вследствие на продължително пътуване със самолет). Венозна недостатъчност (особено варикозни вени и хемороиди), ревматизъм, невралгия и болестни състояние свързани с възпалителна конгестия (напр. язви по краката). Продуктът е благотворен и при заболявания съпровождани от отоци на местни тъкани, като Синдром на карпалния канал, парализа на Бел, дисменорея, увреждания на междупрешленни дискове, наранявания на меките тъкани, подутини и леки хирургически операции.

 


Състав:

Една капсула осигурява:

Стандартизирани семена от конски кестен /18-20% есцин/ - 200 мг

Пудра от семена на конски кестен - 100 мг

На базата на люцерна, спирулина и боровинка

Растителна целулозна капсула – 100мг

 

Начин на употреба: Приемайте 1 капсулa дневно по време на хранене или по лекарско предписание.

100% активни съставки 
– Без глутен 
– Без лактоза 
– Без добавена захар, сол, мая 
– Без консерванти и изкуствени оцветители

Не е тестван върху животни   

Част от продажбата на всеки продукт на Viridian допринася средства за екологични и детски благотворителни организации.


Произход: Англия
60 бр. растителни капсули

скрий детайли

Детайлно описание:

Семената на конския кестен традиционно се използват при лечението на ревматизъм, невралгия и заболявания съпътствани от венозна конгестия, особено ако тя е придружена от тъпа, нестихваща болка и усещане за тежест. Често се използват и при ано-ректални проблеми и свързаните с тях рефлексни състояния (главоболие, спазматична астма, замаяност, разстроено храносмилане). Последните изследвания свидетелстват, че семената на конския кестен са подходящ лек за циркулаторни нарушения в областта на подбедриците, като варикозни вени.

 

Венотоник – Конският кестен оказва тонизиращ ефект върху вените като подпомага тяхната нормална контракция и нормализира кръвното налягане в тях. Освен това подпомага функцията на лимфните клапи. Клиничните изследвания свидетелстват, че конският кестен подобрява и тонуса на съединителната тъкан и кръвообращението (пряк ефект от тонизирането на вените).

 

Предпазващ ефект върху кръвоносните съдове – При клиничните изследвания е регистрирано подобрение на кръвния вискозитет с 73% при пациенти приемащи екстракт от конски кестен. При множество експерименти е установено, че конският кестен значително подобрява симптоми, като оток, мускулни схващания, болка, умора и усещане за тежест в подбедрицата. При клинични експерименти с пациенти с хронична венозна недостатъчност приемащи стандартизиран екстракт от конски кестен е регистрирано съществено подобрение на симптомите в долната част на краката. Екстрактът от конски кестен се смята за икономично и практично терапевтично средство, при което липсват неудобствата на компресионните чорапи.

 

Антиоксидантно действие – В лабораторни условия е установено мощното антиоксидантно действие на конския кестен срещу активния кислород, причиняващ клетъчни увреждания. Регистрирано е възпрепятстване на липидната пероксидация и вредното действие на свободните радикали. Тези вторични ефекти могат да осигурят допълнителна и дълготрайна защита на подбедрицата.

 

Противооточно действие – Установено е, че есцинът ограничава локализираните отоци съпътстващи възпалителните процеси, като намалява пропускливостта на капилярите за вода. Така той всъщност ограничава пропускливостта на кръвоносните съдове, което има за резултат задържането на вода. Употребата на конския кестен за ограничаване на отоците не отсъпва по резултатност на терапията с компресионни чорапи.

 

Известни противопоказания: Да не се прилага върху кожа с нарушена цялост или язви.

 

Взаимодействия: Както при всички съдържащи сапонини билки, оралният прием на конския кестен може да предизвика раздразнение на стомашната лигавица, а в отделни случаи и рефлукс. Не са известни взаимодействия с лукарства.

Полезни връзки: Макар да е ефективен в изолация, конският кестен може да се използва в съчетание с други предпазващи кръвоносните съдове агенти, като гроздово семе/пикногенол, антиоксиданти, ленено масло,  естер-С и плодове на глог.

Напишете коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

  • Производител : Виридиан
  • Код на продукта : 7692
  • Наличност : В наличност
  • 37,50лв.